Glasom i stilom pevačica Ana Štajdohar (36) umnogome se razlikuje od svojih koleginica, a uz svog supruga, poznatog muzičara Nikolu Demonju (32), ostvarila je svoja najveća maštanja, pa zato i ne čudi što je jednogodišnja Nia centar njihovog sveta. Vrcava plavuša i uspešni saksofonista nikada nisu robovali konvencionalnim pravilima, ali kada je reč o vaspitavanju ćerke, trude sa da se što više oslone na vrednosti koje su usvojili od svojih roditelja.

Koje iskustvo ćete pamtiti kako najupečatljivije u 2015. godini?

- Ubrzo nakon porođaja vratila sam se u emisiju 'Veče sa Ivanom Ivanovićem', objavila sam singl Lilihip, imala sam i mnogo nastupa, ali 2015. ipak ću pamtiti po onome što se odvijalo van scene. Mnoge stvari dešavale su se prvi put: prvo letovanje sa Niom, njen prvi rođendan, prve reči i koraci... Posao mi je u prošloj godini bio u drugom planu, u odnosu na ono što se dešavalo u našoj kući.

Pogledajte i Ana Štajdohar o porođaju: Osećala sam se usamljeno, uplašeno i tužno

Kažu da čovek uči dok je živ, šta ste vi naučili u godini koju smo ispratili?

- Sve više učim kako se vaspitava dete. Koliko god sam mislila da će mi to biti lako pošto sam Niu dobila u zrelijim godinama, ispostavilo se da nije baš tako i verovatno kao svi drugi roditelji upadam u razne klopke. Zato sam počela da čitam i istražujem u čemu grešim i kako treba da se postavim. Najviše sam se fokusirala na to da suprug i ja od naše ćerke napravimo dobrog čoveka, ali da istovremeno ne budemo tirani nad svojim detetom. Od kada sam dobila Niu, sve više učim koliko čovek treba da bude srećan zbog tih malih stvari u vezi sa porodicom i kako je život lep samo kada je normalan.

U kakvom raspoloženju ste 24. novembra proslavili 36. rođendan?

- Tokom prethodnih proslava osećala sam neku vrstu depresije, razmišljala sam o prolaznosti vremena i šta sam do tada postigla, biće da su sva ta moja osećanja dolazila zbog toga što sam želela da imam dete. Ovo je bio prvi rođendan posle mnogo vremena da sam bila zaista srećna.

Pogledajte i Ana Štajdohar: Omiljene vežbe za mamu i bebu (FOTO)

Kako ste proveli novogodišnje praznike?

- Nažalost, pošto smo radili i ove godine bili smo razdvojeni za doček. Zdravko Čolić oteo mi je supruga i odveo ga sa sobom na koncert u Budvu, a ja sam sa svojim bendom nastupala na trgu u Kikindi.

A gde je te večeri nastupala Nia?

- Ona je te noći imala svoj performans kod bake i deke, ali zato sada putujemo na prvo zajedničko zimovanje. Najverovatnije će to biti Divčibare, jedva čekam da se malo izdvojimo od realnosti. Na snegu ćemo i mi podetinjiti uz našu ćerku.

Čime je Nikola najlakše uspevao da vas izvede iz takta u 2015. godini?

- Zamerala su mu kada mi u nekom periodu prepusti malo više obaveza u vezi sa našom mezimicom. Nisam domaćica, imam posao i onda ga u tim momentima podsetim kako sve treba da delimo. Naravno, prirodno je da je na majci mnogo više obaveza oko deteta i u nekim stvarima ona je nezamenjiva. On je supertata, ali ga nekada treba i podsetiti na to. (Smeh)

Kakvi su vaši planovi u 2016?

- Uskoro ću objaviti novogodišnji singl, to je duet sa Ivanom Ivanovićem koji sam iskomponovala zajedno sa Srđanom Tanaskovićem, a stihove je napisao Srđan Dinčić. Nakon toga nadam se da ću uspeti da završim pesmu koju sam započela i želela bih da u narednoj godini imam više vremena za kreativni rad. A ono što bih volela više od svih poslovnih planova jeste to da Nia dobije brata ili sestru i to je želja koju ću napisati Deda Mrazu.

Da li taj Deda Mraz možda svira saksofon?

- Da, malo je mlađi, ima bradu, ali još nije osedeo! (Smeh)

Piše: Danilo Mašojević

Izvor: Story

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama