Najbolji način da započnete dan jeste da pogledate video-blog Maše Davinić. Ova šestogodišnja devojčica pripremajući užine savetuje decu kako da se zdravo hrane.

"Jako mi je važno da jedemo zdravu hranu da bismo bili otporni na bolesti, jer je zdravlje danas najvažnije. U vrtiću mnogi ne vole salatu koju dobijamo uz ručak pa mi bude žao jer je ona jako lepa i zdrava", kaže Maša, koja je prvi video-savet o zdravim užinama snimila pre mesec i po dana.

Snimanje je očekuje svake subote, a sledeći dan nas na internetu dočeka Mašin predlog.


Pogledajte i 21 predlog za zdrav i ukusan školski obrok

"Dopada mi se što moji drugari vole to da gledaju. Često mi govore šta bi voleli da napravim. Ima raznih ideja, kao što su Supermen i princeze, ali nisam sigurna da umem da ih napravim. Trudiću se svakako jer nije to baš lako", iskrena je devojčica.

Mašina mama Martina Davinić kaže da njena ćerka od četvrte godine učestvuje u pripremanju hrane u njihovoj kući.

Pogledajte i Tatina najoriginalnija školska užina (FOTO, VIDEO)

"Kao i sva deca imala je omiljene namirnice i one koje nikako nisu dolazile u obzir. Kad je videla da obroci mogu da se pripreme i kroz igru, Maši se to dopalo i počela je od hrane da pravi različite obroke. Kreativne ideje su je namamile da pojede sve iz tanjira, čak i namirnice koje pre toga nije želela da jede", objašnjava Martina.

Izvor: 24sata

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.