Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je sinoć Trg bajki ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić” na kome će se, u okviru novogodišnje manifestacija „Beogradska zima”, svakodnevno igrati srpske narodne i bajke braće Grim.

Od 15. decembra 2015. do 15. januara 2016. godine, najmlađi će imati priliku da uživaju u predstavama nekih od najpoznatijih bajki, a oni malo stariji da ih se prisete. Fantastični svetovi i likovi iz bajki poput Devojka brža od konja, Nemušti jezik, Čardank ni na nebi ni na zemlji i mnogih drugih oživeće na Trgu bajki i pružiće svim posetiocima nezaboravne trenutke druženja i opuštanja sa porodicom i prijateljima u ambijentu koji će na najbolji način dočarati bajkovito vreme tradicionalnog, srpskog okupljanja i pripovedanja u zimskim noćima pored vatre. Na ovom Trgu tokom decembra i januara u pretprazničnom i prazničnom raspoloženju, pružićemo mogućnost deci i svima koji se osećaju kao deca – našim sugrađanima i gostima da na najlepši način upoznaju i uživaju u našoj tradicionalnoj kulturi i promociji nacionalnih proizvoda. 

Pored bajkovitih, na Trgu će biti i pratećih edukativnih novogodišnjih sadržaja u saradnji sa Prirodnjačkim centrom iz Svilajnca i Srbijašumama. Tokom trajanja čitave manifestacije, biće anagažovani brojni animatori, žongleri, ulični svirači. 

Goran Vesić je rekao da je Trg bajki deo novogodišnjeg programa za decu, koji se ove godine otvara prvi put.

“Ove godine smo obezbedili sjajan novogodišnji program koji se održava na nekoliko lokacija u gradu. Na Beogradskom sajmu će svakodnevno biti različiti programi, deca iz beogradskih vrtića će moći besplatno da pogledaju predstave, a na Trgu republike je Trg otvorenog srca. Ove godine ćemo otvoriti i dva klizališta, na Trgu Nikole Pašića i na Beogradskom sajmu. Termini su besplatni za decu koja imaju klizaljke, to je poklon Grada deci, a i iznajmljivanje klizaljki će biti povoljno. Verujem da smo obezbedili puno dobrih sadržaja za decu, da smo ulepšali prazničnu atmosferu i da će Beograd biti grad u kome će uživati naši sugrađani, naročito najmlađi, kao i turisti”, istakao je Vesić i dodao da je Trg bajki bila ideja glumca Svetislava Goncića i njegovih saradnika.

Svi programi u okviru Trga bajki su besplatni.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.