Na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru gradski menadžer Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović tim povodom izrazili su veliko zadovoljstvo što je koncert planiran za decembar, kada će čitav grad biti u novogodišnjem raspoloženju, uz kvalitetan program koji je omogućio Grad Beograd.

Goran Vesić je podsetio da će praznični program trajati naredna dva meseca i da će prevashodno biti namenjen deci. Grad je već osvetljen na 27 lokacija, a za sam Beograd, koji je centar regiona, novogodišnji praznici nisu trošak već investicija, naglasio je Vesić.

"Tokom praznika Beograd poseti oko sedamdeset hiljada registrovanih turista, a sa onim neregistrovanim, ostave više od dvadeset miliona evra. Otuda će još jedan sadržaj, koji promoviše prave vrednosti, poslati lepu sliku iz našeg glavnog grada. Sa fondacijom „Deca deci”, koja je organizator manifestacije, imamo veoma lepu saradnju i ubuduće ćemo podržavati njihove aktivnosti. Ovo nije samo projekat Beograda jer će na koncertu učestvovati i deca iz regiona, te se na taj način podstiče i regionalna kulturna saradnja", istakao je Vesić.

Gradski menadžer je dodao da će manifestacija pospešiti i druženje dece koja govore sličnim jezicima, što predstavlja pravo bogatstvo i jedinstveno iskustvo za njih. 

Andrea Radulović je rekla da će koncert pomoći Beogradu da postane muzička prestonica i svojevrstan simbol klasične muzike.

"Svi ćemo biti na koncertu kao domaćini deci iz drugih gradova i kako bismo još jednom ukazali na značaj ovakvih manifestacija. Deca će tog dana biti ambasadori dobre volje i muzike", kazala je Andrea Radulović.

Ona je još jednom pozvala sve mlade, ali i društveno odgovorne kompanije, fondacije i organizacije da budu deo Fondacije za mlade talente, kojom grad pokazuje koliko mu je stalo da pomaže talentovanoj deci. 

Osnivač fonda „Deca deci” Žaklina Nikolić Kušić najavila je da će na sceni prvi put nastupiti šezdeset malih muzičara i da će izvesti dela Štrausa, Vivaldija i Čajkovskog. Posle koncerta planirana je i donatorska večera. 

Žaklina Nikolić Kušić je izrazila želju da koncert postane tradicionalan povod okupljanja najeminentnijih ljudi iz regiona, jer Beograd ima kapacitet da inicira kulturnu razmenu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.