Osnivač i vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen saopštili su da će povodom rođenja svoje naslednice Maks, pokloniti 99 odsto akcija svoje kompanije u dobrotvorne svrhe​. Otkad je saznao da će postati tata, Mark se aktivno uključio u programe kojima se poboljšava život dece širom planete. Osim toga, najavio je i da će uzeti porodiljsko odsustvo na četiri meseca kako bi Prisili mogao da pomogne oko bebe, a takođe je uveo i novo pravilo u svojoj kompaniji gde će sada svi očevi moći da uzmu porodiljsko odsustvo. 

Pogledajte i Otac i ćerka – odnos pun ljubavi i poštovanja

"Prisila i ja smo presrećni zbog dolaska naše ćerke Maks na ovaj svet. Napisali smo joj pismo i opisali svet u kakvom bismo voleli da odrasta. To je svet  drugačiji od onog u kome mi trenutno živimo. To je svet u kome će se usavršavati ljudski potencijali, svet u kome se promoviše jednakost, učenje, povezivanje ljudi, stvaranje jakih zajednica. Svet u kome će se siromaštvo smanjiti, kao i da svi ljudi širom sveta imaju jednaka prava. 

Mi smo u obavezi da damo svoj mali doprinos kako bi stvorili lepši svet za svu decu. Iz tog razloga ćemo dati 99 odsto Fejsbuk akcija koje trenutno vrede 45 milijardi dolara", napisao je Mark, a na kraju se i zahvalio svima.

"Hvala svima na ljubavi i podršci, dajete nam nadu da zajedno možemo da stvorimo bolji svet za našu Maks i za svu drugu decu", poručio je Mark u emotivnom pismu za javnost, a njegovo celo pismo za ćerku izgleda ovako:

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, December 1, 2015

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.