Tradicionalna humanitarna akcija "Novogodišnja kutija", u kojoj će 1.000 mališana iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Beograda, dobiti paketiće, biće održana i ove godine, a tim povodom su predstavnici Grada i nekoliko kompanija potpisali sporazum o saradnji.

Sporazum su potpisali Grad Beograd, kompanija Metro Cash & Carry Srbija, Credit Agricole banka Srbije i Banka hrane.

Uručivanje paketića biće održano 11. decembra u Sava centru.

To je primer odgovorne socijalne politike, a prethodnih godina, u navedenoj akciji, već je 6.000 mališana dobilo paketiće, navodi gradonačelnik Siniša Mali.

"Osmeh na njihovom licu dovoljno govori da radimo pravu stvar i zato se zahvaljujem Credit Agricole banci, kompaniji Metro Cash and Carry i udruženju Banka hrane za podršku koju daju ovom programu", rekao je Mali.

On je istakao da je to primer socijalno-odgovornog ponašanja, i pozvao i druge kompanije, ukoliko imaju interes da pomognu deci, jer je svaka donacija dobro došla.

"Što više novca imamo napravićemo više paketića, i oni će biti bogatiji", naveo je Mali, koji je istakao i da je akcija dobar primer za sve lokalne samouprave da svako dete, koje nema adekvatne uslove za život, bar jedan dan u godini bude nasmejano i srećno i dobije novogodišnji poklon.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.