Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokrenuta peticija: Roditelji blizanaca i trojki traže povlastice

Udruženje blizanaca i trojki Srbije pokrenulo je peticiju da se za boravak blizanaca i trojki u predškolskim ustanovama plaća naknada samo za jedno dete.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Porodice sa blizancima, trojkama, četvorkama i duplim blizancima nemaju puno olakšica u Srbiji.

Blizanci i trojke nisu navedeni kao prioriteti prilikom upisa u predškolse ustanove, a i veliki su mesečni izdaci za boravak u istim.

Iz tog razloga Udruženje blizanaca i trojki Srbije pokrenulo je peticiju za oslobađanje od plaćanja naknade za vrtiće za duple blizance i trojke, a da se za blizance mesečno plaća naknada za vrtić kao za jedno dete.

Pogledajte i8 stvari koje bi mame koje očekuju blizance trebalo da znaju

Kao pozitivan primer ove prakse može se navesti grad Novi Sad gde se trojke računaju kao treće dete dok u drugim gradovima na teritoriji Srbije nema takvih primera, sem da je za treće dete boravak besplatan.

Nakon prikupljanja potpisa, Udruženje će peticiju dostaviti svim lokalnim samoupravama u nadi da će bar u nekim od njih, predlog zaživeti već sledeće godine.

Udruženje blizanaca i trojki Srbije je osnovano 2012. godine sa sedištem u Novom Sadu i za sada ima 301 člana.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica