Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čajanka i priče Astrid Lindgren: Veče posvećeno Pipi Dugoj Čarapi oduševilo mališane

Obeležavanje 70. rođendana Pipi Duge Čarape koje Ambasada Švedske organizuje u saradnji sa organizacijom Skandinavski kutak, a u okviru nedelje “Građanin Dete-Društvo po meri deteta”, počelo je kreativnim radionicama za decu u UK ...

  Izvor: Foto: Promo


Mališani obučeni i maskirani kao junaci knjiga autorke Pipi Duge čarape, imali su u subotu priliku da crtaju svoje omiljene likove, slušaju priče Astrid Lindgren na srpskom i švedskom jeziku, pevaju, igraju, kao i da pogledaju pozorišnu predstavu “Pipi Duga Čarapa”.

"Zainteresovanost mališana koji su uživali tokom večeri posvećenoj Pipi Dugoj Čarapi samo potvrđuje da se njena popularnost već godinama ne smanjuje i da brojni klinci širom sveta i danas obožavaju avanture i nestašluke ove neobične i hrabre devojčice. Zbog toga nam je drago što smo i u Beogradu organizovali ovu rođendansku proslavu, koja se tokom cele godine obeležavala u mnogim drugim zemljama uz podršku Švedskog instituta", rekla je Slavica Marković Sandić, koordinatorka za komunikacije i javnu diplomatiju ambasade Švedske u Beogradu.


Pogledajte i... Pipi Duga Čarapa: Kako danas izgleda čuvena devojčica sa pegicama? (FOTO)

U okviru nedelje “Građanin Dete – Društvo po meri deteta” tokom sledeće nedelje u Parobrodu će biti organizovane i radionice ”Children Make” na kojima će deca moći da izraze svoja razmišljanja o važnim životnim pitanjima koristeći nove tehnologije i umetnost, inspirisani Pipi Dugom Čarapom i drugim junacima iz priča Astrid Lindgren.“Građanin dete je sjajna inicijativa i zadovoljstvo nam je da radimo na jednom tako zanimljivom i specifičnom projektu. Ova organizacija se bavi promocijom vrednosti koje su dominantne u Skandinaviji, a to su tolerancija, poštovanje različitosti i rodna ravnopravnost, što su upravo vrednosti koje simboliše Pipi Duga Čarapa”, kaže Milica Nikolić iz Skandinavskog kutka.U četvrtak, 22. oktobra održaće se konferencija ”Nikad nasilje” posvećena pitanju telesnog kažnjavanja. Učestvovaće švedski stručnjaci koji će govoriti o efektima tog zakona 36 godina nakon njegovog usvajanja. Švedska je bila prva zemlja koja je zabranila telesno kažnjavanje 1979. godine, a do danas još 43 zemlje su usvojile taj zakon. Konferencija će se završiti radionicom o pozitivnoj disciplini namenjenoj profesionalcima koji rade s decom i predstavnicima udruženja roditelja.

Ambasada Švedske organizuje nedelju „Građanin Dete - Društvo po meri deteta“ u saradnji sa Švedskim Institutom, Saltkråkan (vlasnik prava dela autorke Astrid Lindgren) i u partnerstvu sa UK Parobrod, Udruženjem „Gnezdo“, C31-Centrom  za razvoj kulture dečjih prava, Skandinavskim kutkom, UNICEF-om, Save the Children, izdavačkim kućama Kreativni centar i Odiseja.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica