Jubilarni 20. Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori”, pod nazivom „Kruna od nota”, Dečji kulturni centar Beograda svečano će obeležiti završnim koncertom u utorak, 20. oktobra, u 17 časova u Velikoj sali ovog centra u Takovskoj 8. Ulaz je slobodan.

Publika će imati prilike da čuje pobedničke kompozicije ovogodišnjeg festivala, kantautora i solista iz Pančeva, Vršca, Gornjeg Milanovca, Kruševca, Rume, Negotina, Apatina, Kragujevca, Aranđelovca, Novog Sada, Kosovske Mitrovice i Beograda. Na repertoaru će se naći instrumentalne kompozicije za bubnjeve, klavir, violinu, potom vokalne i elektrokompjuterske kompozicije koje su osmislila deca uzrasta od 7 do 15 godina. Na koncertu će biti izvedene kompozicije koje je od velikog broja prijavljenih kompozicija odabrao republički žiri, sastavljen od naših eminentnih profesora muzike. 

Festival „Deca kompozitori” organizuje Dečji kulturni centar Beograda pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja. Svake godine deca Srbije učestvuju na republičkom konkursu koji u januaru raspisuje Dečji kulturni centar Beograda za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.