Predstava je premijerno izvedena pre 11 godina za novogodišnje praznike i doživela je veliki uspeh, što potvrđuje impozantan broj izvođenja.

"Noć u Merlinovom zamku" je priča o najmoćnijem čarobnjaku među vilama i vilenjacima koji dovodi zlu vešticu na suđenje, a za svedoke poziva junake iz popularnih crtanih filmova Volta Diznija (Malu Sirenu, Zver, Ivicu i Maricu, Duha iz Aladinove lampe, Uspavanu lepoticu, Kruelu De Vil…). Ovi popularni junaci zajedno sa decom (publikom), odlučuju na koji način će veštici biti presuđeno. Predstava obiluje vizuelnim efektima, songovima, plesnim numerama. U predstavi učestvuje osam glumaca, kao i pirotehničari, animatori i tehničko osoblje pozorišta.

Narednog dana, u nedelju 11. oktobra u 12 sati, na repertoaru Malog pozorišta "Duško Radović" je najnovija lutkarska predstava "Mačak u čizmama", u režiji bugarskog umetnika Stefana Rjatkova. Predstava je osmišljena kao neprekidno i nadasve maštovito poigravanje svetla, scenografije, muzike i lutkarskih elemenata. Jedna od omiljenih bajki mnogih generacija.





Poklon karte!

Yumama i Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće dve čitateljke sa po dve karte (za pomenute predstave) koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: Koji put će u Malom pozorištu "Duško Radović" 10. oktobra biti izvedena predstava "Noć u Merlinovom zamku"? Pored odgovora, na naš mejl redakcija@yumama.com pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.