Grupa S.A.R.S. predstavila je spot za pesmu “Praktična žena”, jedan od najzapaženijih singlova sa aktuelnog albuma “Proleće”, a poruka koju šalju ovim videom izazvaće, sigurno, brojne pozitivne reakcije. Video je nastao kao deo projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld i prvi je u nizu koji će pokušati da promeni svet na bolje!

„Nismo želeli da napravimo još jedan sumoran video gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u nameri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se žaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pesmu S.A.R.S.- „Praktična žena“ biti prikazan i kratki kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promeniti svet,“ objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.

Pogledajte i Ohrabrujuće reakcije dečaka na nasilje nad ženama! (VIDEO)

Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu „open source“ bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

„Sve što treba da uradite je da odete na naš sajt CrazyEnoughToChangeThe.World, pronađete društveni cilj koji želite da podržite, pronađete video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u celosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete da dodate vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom,“ objašnjavaju Dušan i Marko. „Video protiv porodičnog nasilja je prvi muzički spot koji će se naći u našoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pesmu „Praktična žena“. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svesti o raku dojki, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama. Pozivamo sve muzičare, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva sveta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u menjanje sveta...“ 

Za manje od 24 sata, spot “Praktična žena” pregledan je preko 15.000 puta:

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.