Najveći dečiji filmski festival – "Kids Fest", održaće se 11. put za redom i to od 19. do 25. oktobra 2015. pod sloganom "Koje je boje tvoj film?". Ovogodišnja ambasadorka Festivala je poznata pevačica Sara Jovanović.

Pored uzbudljivog filmskog programa, 11. "Kids fest" donosi veliki broj radionica u kojima deca mogu  da se zabavljaju uz klovnove, animatore i druge zanimljive aktivnosti. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetici bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče. 

Ne krijući uzbuđenje zbog predstojećeg jedinog filmskog festivala za decu u zemlji, Sara je izjavila: "Festival je posvećen bojama i emocijama koje one izazivaju. Moja omiljena boja je crvena jer podseća na ljubav i radost, a tokom trajanja Festivala pored nje videćemo celu paletu filmskih boja. Ostaje nam jedino da zajedno uživamo u svim filmovima".

U Beogradu se 11. Dečiji filmski festival održava u bioskopima "Cineplexx Ušće Shopping Center", "Cineplexx Delta City", "Roda Cineplex", "Dvorani Doma Sindikata" i u bioskopu "Fontana", u Novom Sadu u bioskopu "Arena Cineplex", u Kragujevcu u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza", dok će u Nišu centar dešavanja Festivala biti bioskop "Vilin Grad". Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Cene karata za bioskopske projekcije na "Kids festu" i ove godine su veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Posetioci "Kids festa" biće u prilici da dođu do svojih ulaznica tokom trajanja festivala na blagajnama bioskopa.

Festival već tradicionalno podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd i Udruženje učitelja Srbije.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.