Festival „Dar kreativnosti“, manifestacija posvećena edukaciji dece u oblasti umetnosti i kulture, biće održan u subotu, 5. septembra u Sportskom centru „Olimp“, u periodu od 11 do 19 časova.

Festival “Dar kreativnosti” ima za cilj da deci svih uzrasta kroz raznovrstan program približi razlilčite segmente umetnosti i kulture. Program festivala će biti podeljen u tri celine. U izložbenom delu posetioci manifestacije imaće priliku da pogledaju radove dece iz Svratišta na Zvezdari, koji su nastajali u sklopu projekta „Dar krativnosti, mala škola umetnosti“ i radove štićenika organizacije “Naša kuća”. U otvorenom amfiteatru SC “Olimp” biće izveden programski deo Festivala, sa preko 20 izvođača u okviru koga će se predstaviti dečija pozorišta, škole glume, plesa, pevanja, baleta, kulturno-umetnička društva, škole jezika i mnogi drugi. Na Festivalu će biti postavljen i bazarski deo, koji je posvećen promociji mladih umetnika, ali namenjen i dečijoj radinosti, starim zanatima, unikatnim predmetima, dečijim školicama sporta, umetnosti i jezika.

"Cilj Festivala je dvostruk, pre svega da se kroz različite kreativne forme promoviše umetnost i kulturu u društvu, ali i da se prikažu rezultati tromesečnog rada sa decom iz “Svratišta” na Zvezdari u okviru projekta “Dar kreativnosti, mala škola umetnosti”. Izuzetno je važno da se mladi kreativno i profesionalno usavršavaju kako bi učestvovali u unapređenju kulturnog života, ali i čitavog društva", objasnio je Andrej Balanč, predsednik organizacionog odbora Festivala.

Festival “Dar kreativnosti” organizuje Asocijacija za Afirmaciju Kulture - ASK, u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM) i Udruženjem “Naša kuća”. Generalni sponzor festivala je kompanija SBB, a prijatelji festivala Rotary Club Beograd Skadarlija i Policijski Sindikat Srbije. Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zvezdara i Sportsko rekreativnog centra "Olimp".  

Asocijacija za afirmaciju kulture je organizacija čiji je cilj da afirmiše kulturu življenja kroz pomaganje i solidarnost. Akcije koje podstiče i projekti koje organizuje vezani su za zdravlje, obrazovanje, kulturu, umetnost, životu sredinu, lokalnu zajednicu, neprofitni sektor.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našojFejsbuk stranici -YuMama.