Netflix testira novu funkciju koja bi omogućila deci da skupljaju takozvane "pečeve" (patches) gledajući određene epizode ​​TV emisija. Ova funkcija je prvi put primećena na Twitter-u, međutim Netflix je poslao izjavu Variety-ju potvrđujući istinitost tvrdnji sa Twitter-a.

"Testiramo novu funkciju na odabranim naslovima za decu koji uvode predmete koji se mogu skupljati radi interaktivnijeg iskustva, dodajući element zabave i pružajući deci mogućnost da razgovaraju i dele međusobno naslove koji im se dopadaju", rekli su iz Netflix-a za Variety. "Učimo testiranjem i ova mogućnost će možda postati deo Netflix iskustva."

Sadržaj koji ima ovu mogućnost označen je crvenom ikonicom katančića za one korisnike koji su deo test grupe. Međutim, izgleda da sami pečevi nemaju nikakvu drugu funkciju osim što korisnicima pružaju malu nagradu za gledanje određenih emisija. Odgovora roditelja na Twitter-u bilo je raznih, a neki kažu da su pečevi nov i zabavan način gledanja televizije, dok drugi brinu da bi to moglo da pomogne u pretvaranju dece u "bindž gledaoce" (gledanje velike količine sadržaja odjednom).

Da li će ova funkcija postati sastavni deo iskustva Netflix-a ostaje da se vidi. Kompanija često testira nove funkcije kako bi videla kako publika reaguje. Sudbina novog peč sistema će verovatno zavisiti od nekoliko faktora, pri čemu je prvi da li će uspeti da deca i porodice provode više vremena na platformi. Drugi glavni faktor će verovatno biti reakcije roditelja. Ako se mnogi roditelji budu žalili na sistem, onda će Netflix jednostavno da ga ukine, bez obzira na to koliko dobro sistem radi u oblasti zadržavanja korisnika.