Bračni par, modna dizajnerka Biljana Tipsarević (32) i teniski as Janko Tipsarević (31), pre nekoliko dana vratili su se sa desetodnevnog odmora koji su proveli na rajskim Maldivima. Skladnim partnerima ovo je drugi boravak na ovoj egzotičnoj destinaciji, a prvi put posetili su je pre sedam godina, kada su se baš tu i verili.


Pogledajte i Aplauz za tatu: Ćerkica Emili najvernija navijačica Janka Tipsarevća (VIDEO)

Iza njih je težak period borbe s Jankovim povredama koja je trajala dve godine, Biljanin mukotrpan rad na izgradnji profesionalnog uspeha, ali i činjenica da su u januaru 2014. postali roditelji ćerke Emili.

Oboje su u potpunosti posvećeni svojoj naslednici, ali da ne bi upali u klasičnu zamku mnogih parova, rešili su da s vremena na vreme odvoje period samo za sebe. Tako su o ovaj put na odmor otišli bez svoje mezimice.

Ko brine o Emili dok ste vi na putu?

Biljana: Moji roditelji.

U nekoliko navrata isticali ste da vam teško pada svako razdvajanje od ćerke. Kako ona reaguje kada vas posle toga ponovo vidi?

Biljana: Jedino duže razdvajanje od Emili bilo je za vreme Jankovih operacija u Nemačkoj, što nismo najteže podnosili. Ona još nema osećaj za vreme, a i kada mi nismo tu, okružena je s mnogo ljubavi i igre, tako da je uvek vesela.

Na koga karakterno više podseća?

Biljana: Ona je kombinacija Jankovog i mog karaktera. Videćemo kako će se vremenom razvijati te osobine. Sigurno je da će od nas najviše zavisiti, ali divno je od rođenja posmatrati karakter deteta i ne sputavati ga.

Pogledajte i Biljana i Janko Tipsarević: Želimo još dece!

U kojoj je sada fazi? 

Janko: Obožava da se igra napolju. Trenutno joj je fudbal omiljena zanimacija, kao i slikovnice. Voli i muziku, a na prve taktove odmah počinje sa svojom koreografijom. Opčinjena je drugom decom i veoma je nesebična. 

Koliko imate vremena jedno za drugo od kad je ona došla na svet?

Biljana: Kada se beba rodi, sva ljubav usmerena je ka njoj. Ona postaje centar sveta i lako se stvore uslovi pod kojima se bračni parovi udaljavaju i prestaju da se posvećuju jedno drugom. Mi se trudimo da uvek odvojimo vreme samo za nas, najčešće su to večernji sati kada Emili ode da spava.

Razmišljate li o proširenju porodice?

Janko: Svakako da ne bismo voleli da Emili bude jedinica. Biljana ima sestru Jovanu, a ja brata Veljka i oboje znamo kolika je to sreća i bogatstvo.

Razgovarala: Moni Marković

Kompletan intervju pročitajte u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 13. novembra.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.