Na fudbalskim terenima na Adi Ciganliji, 17. avgusta otvoren je Dečji naučni kamp za male i velike školarce.

Pogledajte i Beograd: Besplatne edukativne radionice za decu i odrasle na Savskom vencu

Ovaj kamp osmišljen je tako da se deca u društvu vršnjaka, okružena prirodom, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa biologijom, fizikom, hemijom, astronomijom, matematikom, arheologijom, medicinom i drugim naukama.

Kako se navodi u saopštenju Centra za promociju nauke koji je organizator ovog kampa, radionice su namanjene deci između sedam i 17 godina, a program je podeljen u tri starosne grupe.

Aktivnosti su po danima prilagođene mlađim i starijim osnovcima ili srednjoškolcima, a kako bi bio osiguran visok kvalitet izvođenja radionica broj učesnika je ograničen na 30 po danu.

Polaznici kampa imaju prilike da se upoznaju sa mnoštvom zabavnih sadržaja i uključe u aktivnosti koje vode stručni edukatori.

Kako se navodi u saopštenju, Centar za promociju nauke će, uporedo sa interaktivnim radionicama za učesnike kampa, probno pokrenuti i dugo pripremanu infrastrukturu "Naučni kamion".

Tokom jeseni, ta nova autentična atrakcija domaće proizvodnje biće predstavljena javnosti i krenuće na put kroz Srbiju.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.