Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Grad finansira boravak dece u privatnim vrtićima od 1. septembra

Deca za koje ne bude mesta u državnim vrtićima, moći će da potraže rešenje i u privatnim a grad Beograd će finansirati deo troškova.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mališani za koje nema mesta u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd, od 1. septembra 2015. godine mogu se upisati u 55 verifikovanih privatnih predškolskih ustanova, u kojima ima oko 3.000 slobodnih mesta. Time ujedno počinje da se primenjuje Odluka o pravu na naknadu dela troškova boravka deteta u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, koju je donela Skupština Beograda, saopštavaju u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

Pogledajte i Pripremite dete za vrtić

Zahtev za ostvarivanje ovog prava od 1. septembra ove godine podnosiće se Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu od 1. do 14. septembra (zgrada Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45), na jedinstvenom obrascu koji se može preuzeti na pisarnici Gradske uprave i na sajtu Grada Beograda. Nakon isteka ovog roka, shodno odluci, pravo će se priznavati od dana podnošenja zahteva.

Uz zahtev roditelj, staratelj, usvojitelj ili hranitelj prilaže potvrdu predškolske ustanove da dete nije upisano zbog nedovoljnih kapaciteta ustanove, kao i kopije izvoda iz matične knjige rođenih za dete, odnosno rešenja nadležnog centra za socijalni rad o statusu staratelja, usvojitelja ili hranitelja, kopije uverenja o državljanstvu i lične karte (izvod iz čitača) podnosioca zahteva, odnosno kopije potvrde o stalnom nastanjenju ili potvrde Komesarijata za izbegla i raseljana lica i kopiju ugovora sa privatnom predškolskom ustanovom.

Pogledajte i Upis u vrtić ili detinjstvo provedeno isljučivo pored mame?

Boravak dece u predškolskim ustanovama kojima je osnivač grad roditelji plaćaju 5.540 dinara, što je 20 odsto od ekonomske cene koja iznosi 27.700 dinara. Preostali iznos, 22.160 dinara, dotira Grad Beograd. Grad Beograd će od 1. septembra iznosom od najviše 22.160 dinara dotirati i boravak dece u privatnim vrtićima.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica