Glavna tema ovogodišnje nedelje dojenja nosi naziv Dojenje i posao - idu zajedno! koja apeluje na sve donosioce zakona i poslodavce da pruže odgovarajuću podršku formalno i neformalno zaposlenim majkama koje doje. Ova tema podseća i na Konvenciju o zaštiti majčinstva (C183 – Maternity Protection Convention, 2000) koju je donela Međunarodna organizacija rada (ILO), kao i na prateći set suštinskih Preporuka (Recomandation No. 191) za implementaciju mera zaštite i podrške majkama na radnom mestu. 

Ovogodišnja manifestacija dobila je i zvaničnu podršku od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Gradske opštine Zemun i Gradskog Sekretarijata za zdravlje grada Beograd.

Ovom prilikom pozivamo sve poslodavce i kompanije koje su naročito odgovorne prema zaposlenim majkama, da javno podele svoja iskustva o primeni ovog člana Zakona i promovišu svoje dobre prakse i na taj način utiču na druge da slede njihov primer. 

Zvaničan početak je u 17 časova na Keju oslobođenja u Zemunu na letnjoj pozornici.

Sve zainteresovane mame koje žele postati donori, mogu se obratiti odeljenju za majke dojilje Instituta za neonatologiju u Beogradu na broj telefona 011/36-30-127 ili Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na broj telefona 021/488-05-42. Više informacija o bankama humanog mleka možete naći na sajtu www.bankamleka.rs.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.