U Njitri je danas umrla dvogodišnja devojčica koju je porodica, umesto da je odvede u obdanište, zaboravila u parkiranom automobilu, u vreme dok je temperatura u tom gradu na zapadu Slovačke dostizala 37 stepeni.

Devojčica je u usijanim kolima provela nekoliko sati. Primetili su je slučajni prolaznici u popodnevnim satima i odmah pozvali hitnu pomoć, ali maloj Kristini nije bilo spasa. Već je bila mrtva.

Pogledajte i Saveti za put kolima sa decom

Slovački mediji iz nezvaničnih izvora navode da su devojčicu u automobilu zaboravili ili deda ili otac, pošto je neko od njih dvojice trebalo da je ujutru odvede u obdanište.

U utorak, oko 20:30 časova, petogodišnja devojčica umrla jeu automobilu u kampu "La Piodela" u Muzanu u Švajcarskoj nakon što ju je majka samu ostavila u vozilu. Tokom dana temperatura vazduha bila je 33 stepena Celzijusa. Pretpostavlja se da je devojčica umrla od vrućine. Službene potvrde za to još nema. Spasioci su pokušali da je ožive, ali nisu uspeli.

Pogledajte i Podsetnik za roditelje: Auto-sedište spasilo život bebe (FOTO)

Osim devojčice, porodica ima još tri ćerke, dok drugi navode da ima tri sina. I oni su bili u kampu. Automobil je bio parkiran 200 metara od kamp prikolice u kojoj se porodica odmarala.

Otac u trenutku tragedije navodno nije bio s njima. Majci je odmah pružena lekarska pomoć. Istragu je pokrenulo državno tužilaštvo.

Istraživanja pokazuju da temperature u autu za pola sata budu za 16 stepeni više od spoljnih, a za sat vremena čak 26 stepeni. Za decu su temperature više od 46 stepeni opasne po život.

Izvor: Beta, Telegraf

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.