U cilju socijalnog osnaživanja i motivisanja dece da se bave umetnošću, biće održane likovne i dekupaž radionice 4., 5. i 6. avgusta, u trajanju od sat ipo. Radionice će biti prilagođene deci uzrasta od osam do 15 godina, u smislu odabira tehnika crtanja, slikanja i ukrašavanja predmeta. 

Paralelno sa ovim, prikupljaće se školski pribor, lektira i udžbenici za osnovnu školu, koji će biti donirani Domu. Podršku su za sada dale izdavačke kuće Klett, Čigoja, Gramatik, Vulkan. 

Akcija prikupljanja školskog pribora zvanično će početi 1. avgusta na Međunarodni dan prijateljstva u Afrikafeu na Adi Ciganliji, gde Umetnička škola svake subote organizuje besplatne radionice za mališane i trajaće do12. avgusta, kada je i Međunarodni dan mladih. Svi zainteresovani mogu doneti svoje donacije i direktno u Umetničku školu "Đuro Salaj" koja se nalazi u Nemanjinoj 28. 

Izložba dečijih radova biće održana 12. avgusta u Afrikafeu, od 10 do 12h, kada će im biti uručena i prikupljena pomoć. Radovi će biti izloženi i prvog vikenda u oktobru, u galeriji "Teatar 78", u Resavskoj ulici.  

Podršku su dale i poznate ličnosti, pre svega glumci koji održavaju predstave na sceni Akademije 28, Nemanja Janičić i Mirka Vasiljević, ali i Bojan Perić, Jelena Gavrilović, Milan Kalinić, Milan Vasić, Nina Janković, Jovan Jova Radovanović, umetnik Aleksa Jelić, voditeljka Suzana Mančić, pevačice Goca Tržan, Nevena Božović, Sara Jovanović i Milica Pavlović, kao i bendovi Lexington, Tropico i Amadeus.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.