Kao i prethodnih pet godina, letnji kamp za za decu i mlade lečene od raka biće internacionalnog karaktera i ugostiće, pored 40 mališana iz Srbije, i prijatelje iz Hrvatske. 

Kamp „Ljubavi i Nade” je prvi rekreaciono-terapijski kamp u Srbiji, posebno osmišljen za decu i tinejdžere do 19 godina. Program kampa, osmišljen uz mnogo ljubavi, uključuje atraktivne i stručne radionice, prilagođene potrebama učesnika, s ciljem da se mladim kamperima pomogne na putu do potpunog oporavka uz sticanje samopouzdanja, samopoštovanje i snage, a roditeljima - pratiocima omogućava da svoje dete vide u novom, drugačijem svetlu. I za mame i tate je pripremljen poseban psiho-socijalni program za osnaživanje i opuštanje. Kamp je besplatan za sve učesnike.

Pogledajte i Srbija: Mališani oboleli od raka uživali u jedinstvenom letnjem kampu

Osim jačanja imuniteta i fizičke kondicije, kroz različite sportske aktivnosti, druženje, zabavu, kreativne sadržaje u našim kampovima se sklapaju prijateljstva vredna kao i sam život jer su protkana teškim iskustvima I velikom borbom -  zajedničkim za sve učesnike Kampa. 

I ove godine, mladi kamperi će imati priliku da se oprobaju i izraze kroz niz zanimljivih aktivnosti: psihološke, kreativne i sportke  radionice uz hipo terapiju,  oprobaće se u orijentiringu i streličarstvu, upoznati se sa osnovama karatea, kaligrafije i origamija i dobiti priliku da uživaju u savladavanju prepreka u avanturističkom parku. Tim psihologa i posebno edukovanih volontera pratiće učesnike kroz sve avanture i izazove.  

"Tokom proteklih pet, samo kroz ovaj naš letnji kamp je prošlo skoro 300 dece i mladih i veliki broj roditelja kojima je , takođe, posle dugog i iscrpljujućeg perioda lečenja mališana preko-potrebna pažnja i podrška. Međutim, pored svih sadržaja koje organizujemo tokom kampa, ipak, je najvažnije druženje i dobra zabava!

Neverovana je i zarazna pozitivna energija koju imaju naši veliki-mali ljudi i pored svih teških iskustava koji su im obeležili jedan značajan deo detinjstva. Uvek je zadovoljstvo i velika čast družiti se sa njima u Kampu Ljubavi i Nade - kaže Ljubiša Stanić  roditelj i član UO NURDOR. 

Kao i do sada, NURDOR će “Kamp Ljubavi i Nade” realizovati u „Zavodu za specijalizovanu rehabilitaciju Ivanjica" a uz veliku pomoć prijatelja, donatora i volontera. 

Za stvaranje čarolije i avanture biće zaslužni prijatelji iz Streličarskog kluba „Knez Lazar“ iz Petrovca na Mlavi, Agenciji za orijentiring i rekreativne aktivnosti „JE LAV“, Alpinističkog saveza Srbije, Karate klba „Nipon“ i sjajni NURDOR volonteri.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.