Buduće majke koje se zateknu u blizini pekare Ekilirp u Beogradu očekuje nesvakidašnje iznenađenje na velikom natpisu na ulazu u pekaru: Ivanjička krompiruša za 1 dinar. Samo za trudnice. Nije reč o vikend akciji, već ova beogradska pekara obrok za dinar trudnicama nudi svakog dana.

“Supruga Višeslava i ja smo pokušavali da dobijemo dete punih 18 godina. Nakon toliko čekanja, čovek može da izgubi i nadu i veru, ali nikada ne sme da dozvoli da izgubi čovečnost jer je upravo to ono što nas čini ljudima,” kaže Miomir Miailović iz Ivanjice, vlasnik pekare koja svakodnevno brine o budućim porodiljama i dodaje:

Pogledajte i Dirljiv gest: Isprosili novac, pa donirali bolesnoj devojčici

“Kada smo saznali da je naš novi član porodice na putu, posle toliko godina, poželeli smo da svoju radost podelimo i sa drugim ženama koje takođe očekuju prinovu. Od tog dana, svaka trudnica koja dođe u našu pekaru dobija pitu krompirušu za 1 dinar.”

Ovi humani ugostitelji kažu da im je najveća satisfakcija sama činjenica da mogu da podele radost upravo sa onima koji se spremaju za roditeljstvo, i nadaju se da će ove vrednosti preneti i na svog naslednika, ali i da će inspirisati druge da slede njihov primer. 

Priča pekare Ekilirp pravi je primer kako svi možemo da budemo solidarni i odgovorni jedni prema drugima i zajednici u kojoj poslujemo i živimo. 

Izvor: B92

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.