Poznata voditeljka "Prve" televizije Danijela Jankov i njen suprug, glumac i voditelj Stefan Buzurović, pre godinu ipo dana postali su srećni roditelji malenog dečaka Nestora. 


Pogledajte i Danijela Buzurović: Brinem o čistoći svoje bebe, ali ne preterujem

S obzirom da s dolaskom toplog vremena koža kod beba postaje osetljivija i zahteva posebnu negu i pažnju, Danijela je otkrila na koji način se ona borila sa ovim problemom i rado podelila svoja iskustva.

Da li za održavanje higijene vašeg deteta radije koristite vlažne maramice ili prirodno pranje vodom i sapunom? 

- Vlažne maramice su neophodne da bi se najpre obrisao "uneređeni deo", ali je pranje posle svake velike nužde obavezno. Mlaka voda i bebi sapun pa kremica i nazad u pelenu dok ne naučimo čemu služi noša. Ovih dana smo počeli sa lekcijama.

Pogledajte i 5 prirodnih lekova za pelenski osip


Budući da su dani topliji, kako se borite protiv ojeda? 

- Prošlo leto nam je bilo prvo i odlično smo prošli. Važno je samo što cešće presvlačiti bebu i koristiti kvalitetne pelene, meke poput pamuka, za zaštitom kože od 5 zvezdica. Naravno voda i sapun su obavezni. 

Koji delovi tela bebe su najosetljiviji i na šta najviše obraćate pažnju? 

- Kada je Nestor bio bas mali, do njegovog šestog meseca najosetljiviji mu je bio vrat. Možda čak osetljiviji od pelenske regije. Inače, Bogu hvala, nema probleme sa kožom. Mislim da nije osetljiv... 

Izvor: Super Žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.