Program Performance Hub pokrenuli su umetnica Marta Jovanović i Galerija 12Hub sa ciljem da se studentima i mladim umetnicima koji žele da se usavršavaju u domenu umetnosti performansa omogući program ekukacije kroz radionice, seminare, predavanja I praktični rad.

Marta Jovanović je umetnica koja se već dugi niz godina bavi performansom. Kao predavač je držala radionice između ostalih u Bournemouth Univerzitetu u Velikoj Britaniji i Art Residence Aley u Bejrutu, Liban. Kroz posebne tehnike poverenja Marta gradi atmosferu u grupi za vreme radionica da bi studentima pružila šansu da skupe hrabrost, oslobode svoju kreativnost i na kraju radionice sami izvedu svoje performance osmišljene ad hoc.

Katarina Ranković- "Scorpioin chiaro scuro" svaka duša ima svoju šljokicu i blato. Momenat je taj koji određuje čime će duša biti dotaknuta.

Marija Jevtić - "Circulus Vitiosus" (zanemareni krug) demostracija dvosmernog odnosa između spoljnjeg (materijalnog) i unutrašnjeg (duhovnog) nivoa egzistencije.

Milan Jovanović- "Povoljni aspekti samoodbrane" Svi praštaju, svi vole putovanja, svi su strastveni, svi vole da vole, svi se lako ljute.

Sonja Ćopić- "You are so pretty!" umetnica poziva posetioce da sednu sa njom i podvrgnu se dobijanju iskrenih komplimenata na račun svog izgleda.

Slavica Dolašević- "Death Wish" ili želja za smrću; analizom i upoređivanjem je došlo do poklapanja oko tog pojma – performans na svili bez strunjače kao zaštite od pada je potvrda i omaž zodijaku.

Sara Kostić- "Mogu više kada me izazoveš – izazivam te"

Performans je inspirisan Artenidom i smrću njene ljubavi Oriona, koga ona nakon smrti šalje na nebo u vidu sazvežđa. Sazvežđe Oriona se nikada sa Zemlje ne vidi u isto vreme kada i sazvežđe Škorpije.

Performans je okupio mnoštvo gostiju iz sveta umetnosti i sa javne scene, između ostalih pridružili su nam se: Jelisaveta Karađorđević, Jelena Blečić, Mihailo Bukvić, Danica Marinković, Branko Milisković i mnogi drugi.

U okviru projekta ArtElle, u galeriji 12Hub izvedeni su performansi mladih umetnika na temu Zodijak, a pod mentorstvom naše proslavljene umetnice Marte Jovanović.