Svako od nas se više puta susreo sa alergijskim reakcijama, svrabom kože, putničkom dijarejom, problemima sa probavom, trovanjem hranom, mamurlukom i mnogim drugim neprijatnostima koji nas iznenade i često iscrpe dok ih ne rešimo. U takvim trenucima, jedino što nam je važno jeste da brzo povratimo ravnotežu u organizmu i vratimo se svakodnevnim aktivnostima. Ono što je poseban izazov jeste kako rešenje za sve ove probleme spakovati u jedan preparat i poneti sa sobom na letovanje. Rešenje za ovu nedoumicu može se naći uEnterosgelu®koji se osim za regulisanje crevne flore i detoksikaciju uspešno primenjuje čak i kod nekih kožnih bolesti (ekcema, atopijskog dermatitisa) dece i odraslih.

Šta je Enterosgel®?

Verovatno svi već znamo priču o dobrim i lošim baketerijama u našem stomaku. Uloga sistema za varenje u nastajanju i razvoju raznih bolesti vrlo je značajna. Sluznica je zaista glavna prepreka na putu toksina, alergena, virusa, gljivica, bakterijskih čestica te samih bakterija do krvotoka. Želudac i creva su najmoćniji imunološki organi. Oni sadrže i najviše imunih ćelija, ali jednako važnu ulogu imaju i milijarde bakterija u crevima koje nas štite od drugih bakterija, virusa, gljivica, parazita i toksina, koji svakodnevno ulaze zajedno sa hranom i vodom u naš digestivni trakt.

Enterosgel® je preparat u obliku gela koji poput "pametnog" sunđera za sebe vezuje isključivo toksine, patogene bakterije, viruse, alergene i štetne produkte ljudskog metabolizma, nakon čega ih izbacuje, ne utičući pritom na hranljive materije, vitamine i minerale, koji su neophodni organizmu. Pored toga, štiti crevnu sluznicu od hemijskih i mehaničkih povreda i ubrzava njenu regeneraciju. 

Jedan od najvažnijih efekataEnterosgelaje da pospešuje obnavljanje normalne mikroflore crevnog trakta, što je preduslov za normalan rad creva. Ukoliko dobijete putnu dijareju ili se otrujete nekom hranom tokom letovanja, ovaj gel će vam pomoći da brzo olakšate tegobe i umirite stomak. Pomaže u slučajevima trovanja hranom, trovanja uzrokovanog alkoholom ili hemikalijama.

Enterosgel®takođe možete koristiti za vreme ili nakon terapije antibioticima. Poznato je da antibiotici štetno utiču na prirodnu mikrofloru creva, a da njenim oštećenjem nastaju endotoksini štetni za organizam. 

Primena kod atopijskog dermatitisa

Enterosgel®blagotvorno deluje na čitav niz različtih simptoma i bolesti koje se javljaju kod dece i odraslih, a može se koristiti i preventivno. 

S obzirom na činjenicu da su alergijsko atopijske bolesti usko povezane sa patologijom organa za varenje, ovaj preparat u obliku gela dodatno pospešuje imunitet gastro digestivnog trakta u borbi protiv alergena i uspesno rešava i pojavu atopijskog dermatitisa koja kod dece zna da bude veliki problem. 

Ova hronična upalna bolest kože propraćena crvenilom i svrabom javlja se u ranom detinjstvu i različitim intenzitetom kod 20 do 25 odsto dece, a njena učestalost je u stalnom porastu. Kod 80 odsto bolesnika bolest započne pre navršene prve godine života. Kod ovog oboljenja i drugih kožnih alergija, pozitivni rezultati na koži primetni su već jedan do dva dana nakon početka tretmana, a potpuni nestanak simptoma nakon sedam do deset dana terapije. 

Preporučuje već kod uočavanja prvih simptoma bolesti. Uzima se oralno 1-2 sata pre ili posle obroka, uz čašu vode ili rastopljeno u pola čaše vode.

Nakon 21.000 sprovedenih naučnih studija, dokazana je delotvornost ovog preparata koji mogu koristiti mala deca, novorođenčad, trudnice i dojilje. Enterosgel je gel bez boje, ukusa i mirisa. Ne sadrži gluten, šećer, zaslađivače, laktozu, arome, masti, niti konzervanse. Ne sadrži sastojke životinjskog porekla, pa je takodje pogodan za vegetarijance i vegane. 

Dakle, postoji jednostavno rešenje za čišćenje, lečenje i opšte jačanje otpornosti organizma, koje će vam omogućiti da uživate u letu, odmoru i putovanjima, bez brige i neželjenih tegoba. Potrebno je samo da Enterosgel bude sastavni deo vaše putne apoteke.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.