Uzbudljiva istinita priča Ksavijera Fortina, u režiji Sedrika Kana, dočarava život mladog para, koji podiže svoju decu u prirodi, bez zakona i uticaja masovne kulture. Nakon razvoda braka, majka se vraća u organizovano društvo i tada se stvari komplikuju. Dečaci, razapeti između majke i oca, moraju da odluče na čiju stranu će da stanu. 

Pročitajte i... Kako razvod utiče na kasniji odnos roditelja i dece

Sam reditelj Sedrik Kan je odrastao u ruralnoj životnoj sredini, te iz sopstvenog iskustva pokušao da predstavi tu idiličnu sliku povratka prirodi: pevanje pored logorske vatre, pravljenje kozjeg sira i hvatanje pastrmke rukama.

Galvni junaci, Pako (Matju Kasovic) i Nora (Selin Salit) izgledali su kao idealan par, zaljubljeni u prirodu i nomadski način života, posvećeni tome da svoju decu odgajaju daleko od potrošačkog drušva. Nakon razvoda braka, Nora dobija starateljstvo nad njihovo dvoje dece i odvodi ih u grad. Razočaran njenom odlukom, Pako kidnapuje decu i uspešno se skriva sa njima punih 11 godina. 

Pročitajte i... Kako da vaspitate srećno dete

Suviše mali da bi shvatili šta se dešava, dečaci prihvataju "igru" skrivanja od policije, izmišljanja identiteta i priča o njihovoj porodici... a sve iz njihove, dečije perspektive.

Kada je reč o pitanjima roditeljstva, većina odluka je suviše kompleksna i lična da bi im se lako sudilo, a Kan i ko-scenaristkinja, Natali Najem, niti podržavaju niti osuđuju boemski način života ove porodice, što gledaocima ostavlja mnogo prostora za razmišljanje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Priča o deci, roditeljskim odnosima i odgajanju u prirodi, ali i teškim životnim odlukama, proslavljenog francuskog reditelja Sedrika Kana "Divlji život", od 18. juna u odabranim bioskopima.