Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspust u Beogradu: Besplatni programi za školarce

I ove godine Grad Beograd obezbedio je za učenike osnovnih i srednjih škola veliki broj besplatnih kreativnih i sportskih aktivnosti tokom letnjeg raspusta.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mali Beograđani koji ovog leta neće biti u mogućnosti da negde otputuju, imaće priliku da potpuno besplatno uživaju u  različitim aktivnostima, počev od sportskih do likovnih i muzičkih radionica.

"Sekretarijat za sport i omladinu tradicionalno svake godine nudi đacima veliki broj besplatnih programa za vreme letnjeg raspusta, ali smo ove godine još više unapredili programe. Program je zastupljen na svih 17 beogradskih opština, u pitanju je 14 sportskih centara, 40 sportskih organizacija i preko 40 sportskih programa. Pored sportskih programa, deci su na raspolaganju i muzičke, likovne i druge radionice i veomao je veliki odziv dece", rekao je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, gostujući na RTV Studio B. 


Pročitajte i... Porodični izleti u Beogradu

On je naglasio da će i ove godine đaci sredom imati besplatan ulaz na bazene, a da je glavni motiv angažovanja na obuci dece za plivanje upravo poražavajući podatak da 60 odsto dece do 18 godina u Beogradu ne zna da pliva. 

Sportske igre mladih

Grad Beograd je potpisao sporazum o saradnji sa Sportskim igrama mladih. To su igre koje se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini više od deset godina, a prošle godine su prvi put održane u Beogradu."Sva deca sa teritorije grada Beograda, bez obzira na školu ili klub, mogu da osnuju ekipu i da se prijave za učestvovanje u Sportskim igrama mladih. Pobednik odlazi u Split na finalni deo igara", rekao je Gak.  

Pročitajte i... Dozvolite detetu da uživa u raspustu


Svi zainteresovani roditelji i đaci mogu da se prijave putem sajta Grada Beograda, ali i sajta opština i sportskih centara. 

"Odziv dece je veliki, tačne podatke znaćemo na kraju programa, ali već sada znamo da se samo za SC "11. april" prijavio rekordan broj dece. Očekujemo da će najveće interesovanje biti za vodene sportove", izjavio je Gak.

Pročitajte i... Beograd: Besplatni kampovi na Starom DIF-u za učenike

Cilj je da se što više dece bavi sportom jer "ulaganjem u sport ulažemo u zdravlje naše nacije", istakao je sekretar za sport i omladinu, a ove godine je i sprovedena rigorozna kontrola kada je u pitanju stručni kadar, tako da su svi, koji nisu imali odgovorno i stručno osoblje, isključeni iz programa. 

Spisak besplatnih programa možete pronaći na sajtu: www.beograd.rs

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica