Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika Britanija: Pokrenuta peticija protiv bušenja ušiju bebama!

Iako je u Srbiji bušenje ušiju malim bebama uobičajeno, mišljenja na tu temu su i dalje podeljena, a u Velikoj Britaniji je čak pokrenuta i peticija da se odredi u kom uzrastu je deci dozvoljeno bušiti uši.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Bušenje ušiju bebama kod nas je uobičajeno. Međutim, u Velikoj Britaniji je pokrenuta peticija protiv toga. 

Ovu peticiju je pokrenula Suzan Ingram, koja smatra da je bušenje ušiju bebama vrsta nasilja nad decom. "Bebe preživljavaju bol i strah potpuno bespotrebno. Jedina svrha toga je da se zadovolji želja roditelja. Drugi oblici nasilja nad decom su zabranjeni, ne vidim zašto bi ovo bilo drugačije", napisala je Suzan obrazloženje zašto je njena peticija važna.

Pogledajte i Minđuše nisu za bebe

Za sada je ovu peticiju pokrenutu u Velikoj Britaniji potpisalo više od 33.000 ljudi, a kada bude sakupljeno 35.000 potpisa, biće prosleđena ministru Edvardu Timpsonu.

Ispod obrazloženja peticije, roditelji su ostavljali razne komentare, a neki od njih su: "Deca bi trebalo da odluče o tome da li žele da probuše uši, a ne roditelji", "Zaštitite decu od roditeljske gluposti"...

Izvor: Mondo

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica