Izabel Laksamana, trinaestogodišnjakinja iz Tahome, oduzela je sebi život skočivši sa nadvožnjaka. Tinejdžerka je počinila samoubistvo nakon što je otac javno osramotio i ponizio tako što je ošišao njenu dugu kosu, a snimak njenog novog izgleda postavio na YouTube

Pročitajte i... Fizičko kažnjavanje dece: Tri pitanja koja roditelji sebi moraju da postave

Iako još uvek nisu poznate sve okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija, pretpostavlja se da je mladu devojku ovaj čin navela disciplinska mera njenog oca, koja je podrazumevala javno ponižavanje, sa čim ona nije mogla da se izbori. Video koji je trenutno uklonjen prema nalogu policije, postavljen je sa namerom oca da ga njegova ćerka "zapamtiti i da joj nikada više ne padne na pamet da ponovi grešku". Na snimku se mogla videti Izabela sa ošišanom kosom, a njen razgovor sa ocem se čuo iz pozadine:  


"Ovo je posledica za ono što si uradila. Čoveče, kavu divnu kosu si sad izgubila. Je l' tvoja greška bila vredna toga? 

"Nije."

"Koliko puta sam te upozorio?"

"Mnogo."

Pročitajte i... Tata čija je reakcija oduševila svet: Ne ponižavajte decu u javnosti (VIDEO)

Ovo, nažalost nije prvi put da roditelji koriste ovakav način kažnjavanja. Prošlog mesece jedna majka je na sličan način kaznila svoju trinaestogodišnju ćerku. Ona je na svoj Fejsbuk profil postavila ponižavajuću fotografiju svoje ćerke. Fotografija je pregledana više od 10 miliona puta, a prema komentarima može se zaključiti da 50 odsto roditelja misli da je to bila adekvatna kazna za devojčicu, dok samo je 18 odsto ljudi napisalo da misli da je ova majka otišla predaleko.

Pročitajte i... Trikovi za vaspitanje bez kažnjavanja

Sada, kada je zbog ovakvog načina kažnjavanja, izgubljen jedan madi život, verujemo da će roditelji da se potrude da pronađu mnogo konstruktivnije i plemenitije načine za disciplinovanje dece.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.