Izvođači savremenog cirkusa na štulama i sa žonglerskim rekvizitima šetnjom će provesti publiku kroz izložbu i od jedne do druge lokacije svojom pričom, pokretima i kostimima približiti koncept izložbe. Skulpture koje su visoke od 2 do 12 metara i teške od 2,5 do 10 tona, reprodukovaće zvuk. Na Trgu Republike projektovaće se animacija i video sa zvukom koji su u interakciji sa skulpturama.

Ograđeni prostor za VIP će se nalaziti između spomenika Kneza Mihaila i Narodnog muzeja sa manjom scenografijom i mestima za sedenje. Na ovom mestu će biti prikazana projekcija kratkog dokumentarnog filma o nastanku skulptura i autoru izložbe.    

Skulpture metalnih robota, transformersa, su autorski rad mladog Danila Baletića iz Podgorice (23), a likovi robota sa malih ekrana oživeli su u mašti Podgoričanina i preselili se prvo na ulice glavnog grada Crne Gore. Od nedelje, Beograđani mogu da vide ove skulpture i na ulicama svog grada. Na izradu sedam metalnih konstrukcija, od kojih je najveća Megatron, visoka 12 metara i teža od 10 tona, autor je potrošio dve godine.

"Ogromna želja i entuzijazam su potrebni da bi se napravilo ovako nešto, a odricanje je neverovatno - morao sam sve obaveze da ostavim da bih se posvetio mojim čedima - transformersima", kaže autor Danilo Baletić.

Skulpture su sastavljene od starih autodelova, koje je Baletić skupljao, a zatim vario. Kako kaže, na ovaj način je želeo da promeni ekološku svest građana.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.