Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Batine su ponovo u modi? Američke škole uvode fizičko kažnjavanje neposlušne dece

Ovaj metod disciplinovanja primenjivao bi se prema jasnim pravilima i samo uz pristanak roditelja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Tri škole u američkoj državi Teksas saglasile su se da uvedu batine kao vid kažnjavanja neposlušne dece, ali ta mera će moći da se primenjuje samo na deci čiji su roditelji dali pristanak, objavio je britanski "Indipendent".

U pitanju su škole u gradu Tri Rivers koje pohađaju deca od četiri do 18 godina.

Povezane vesti

Jasna pravila

Za kažnjavanje su propisana jasna pravila – učitelji i nastavnici moći će da koriste drvenu palicu kako bi kaznili neposlušne učenike.

Svaki učenik dobiće po jedan udarac za svaku "vralogiju" kao na primer za kršenje pravila ponašanja u učionici ili za neslušanje učitelja.

Ipak, neće svi nastavnici moći da koriste drvenu palicu – na to će pravo imati samo vaspitači i direktor, napominje britanski list.

Endru Amaro, koordinator za vaspitanje u kampovima osnovnih škola u okrugu i predlagač nove/stare mere, veruje da će se na ovaj način efikasnije vaspitavati deca uzrasta od četiri do 12 godina.

Povezane vesti

Amaro kaže da je on bio kažnjavan na taj način kao učenik i da je to na njega delovalo.

"Veoma je uticalo na mene. Znao sam da ako upadnem u nevolju sa nastavnicima i pokažem nepoštovanje, šta god bilo u pitanju, znao sam da ću dobiti 'po turu' od direktora", priseća se Amaro.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica