Zmajeve dečje igre, namenjene deci i mladima, u kojima će u više od 100 programskih celina učestvovati oko 7.000 dece i 150 umetnika, počeće 3. juna, u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

U okviru programa biće predstavljena književna izdanja za decu i mlade i stvaralaštvo pisaca. Predstaviće se i gosti Igara kroz književne susrete, dok će autorske večeri pružiti mogućnost najširoj publici da upoznaju svoje omiljene autore i s njima razgovaraju o pisanju i delima.

Pročitajte i... Važnost čitanja: Pomozite detetu da zavoli knjigu

Kako su saopštili organizatori, tokom svih festivalskih dana, na otvorenim gradskim prostorima biće organizovani različiti multimedijalni programi kao i naučne i umetničke radionice, a program Igara biće upotpunjen koncertima klasične i popularne muzike, uz učešće brojnih horova, dečijih i studentskih orkestara i pop rok grupa.

Dodaje se da stručni program festivala čine projekcije filmova, predavanja, javna čitanja i savetovanje o književnosti za decu.

Progledajte i... Klupe iz bajki: Kako je London kod dece probudio ljubav prema književnosti

Ulaz je besplatan na sve programe 58. izdanja Zmajevih dečijih igara, koje će trajati do nedelje, 7. juna.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.