Maju (30) i Miloša (27) Ignjatovića iz beogradskog naselja Kaluđerica upoznali smo priliku da upoznamo pre nekoliko godina, kada im se rodilo prvo dete, mali Sergej. 

Pre četiri godine, Maja je bila devojka koja je gradila karijeru ekonomiste i u isto vreme negovala svoju veliku ljubav – glumu, dok je Miloš radio kao autoelektričar. Živeli su bezbrižno, često putovali i izlazili sa društvom.

Pročitajte iVreme je za bebe: Nakon godina tuge stigla je beba!

Trudnoća je došla baš onda kad su i poželeli bebu i Maja je lako podnela, kao i porođaj. Mali Sergej je mami i tati doneo radost kakvu nikada ranije nisu ni naslućivali ali i mnogo stresnih situacija koje roditelji prvog deteta proživljavaju zbog preterane brige i neiskustva. Sa svakim danom su se opuštali, a Sergej je danas veoma veselo i lepo vaspitano dete.

U međuvremenu,  firma u kojoj je Maja radila je zatvorena, za glumu se više nije imalo vremena, a sa novim poslovima je trebalo uklapati obaveze oko deteta. Ipak, glavni razlog da Ignjatovići ne razmišljaju o drugom detetu je bio taj što su se bojali da li će drugo dete moći da vole i da mu se posvete podjednako kao Sergeju. Tek, jedne večeri su sve svoje sumnje, strahove i nerazumna opravdanja da nemaju više dece pogledali u novom svetlu i rešili da ipak ponovo postanu roditelji.


Pročitajte i...Vreme je za bebe: Želja za bebom jača od straha!

Na drugu trudnoću nisu dugo čekali, a kad su saopštili svojim porodicama lepe vesti, svi su se obradovali više nego prvog puta jer im je ova beba bila veće iznenađenje nego Sergej. Maja lako podnosila i drugu trudnoću, ali je u poslednjem trimestru dobila gestacijski dijabetes. To je iziskivalo nov način ishrane, ali ovoj savesnoj i disciplinovanoj ženi to nije teško palo.

Dva dana je falilo od punih 40 nedelja kada su Maju probudile porođajne kontrakcije. Miloš se ovoga puta uspaničio više nego kada ju je pre tri ipo godine vozio u porodilište. Ipak,  stoički je sve podneo dok Maja nije ušla u porođajni boks, a zatim ga je osoblje bolnice zbrinulo sedativima.

Posle samo sat vremena od prijema, svet je ugledao lep i krupan dečak Stefan. Isto uzbuđenje, ista radost i ista ljubav, ponovo je preplavila ove mlade ljude.

Dok u naručjima drže svoju dvojicu sinova, Ignjatovići svoju prethodnu odluku da nemaju dece posle Sergeja komentarišu sa nevericom da su ikada tako nešto mogli i da pomisle. Sta više, sada im nije strana pomisao da za koju godinu ponovo prođu kroz neopisivu radost čekanja i rođenja deteta.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na tel.011 6305734 ili se prijave pute i-mejla: vera@nira.rs i FB stranice "VREME JE ZA BEBE".

Vera Novaković

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.