Pre mesec dana, mladi roditelji, Herber Džorž Landel i Lauren Heder Fristed, su primetivši čudno bebino ponašanje, došli u najbližu hitnu pomoć. Lekari su bili šokirani zdravstvenim stanjem deteta starog deset dana koje je, uprkos naporima čitavog stručnog tima, ubrzo preminulo. Kao razlog smrti navodi se neadekvatna ishrana koja je ugrozila bebin život.


Pogledajte i Zdravlje deteta: Zabeleženi veliki slučajevi trovanja tečnim praškom

Naime, neodgovorni i nedovoljno informisani roditelji su bebu hranili majčinim mlekom koje su razblažili vodom, vodeći se "formulom rastezanja", odnosno pokušajem da se napravi veća količina mleka koja će duže trajati.

Upravo to razvodnjavanje je dovelo do opadanja nivoa elektrolita i natrijuma u organizmu, što je dalje prouzrokovalo otečenost mozga, od čega je dete, na žalost, preminulo.

Pogledajte i Čuvanje majčinog mleka

Ceo svet se zgrozio ovim postupkom, baš zbog mnogih izričitih upozorenja koja su dostupna na svakom koraku mladim i neiskusnim roditeljima.

U svakom priručniku ili magazinu za roditelje je naglašeno da bebe do šest meseci starosti ne bi trebalo da piju vodu, zato što ona ne poseduje nikakve hranljive sastojke. Upravo ona je u ovom slučaju dovela do opadanja važnih materija u krvi, zbog čega je došlo do neizbežne smrti.

Pogledajte i Deca su izložena hemikalijama koje usporavaju razvoj mozga

Porodica preminule bebe je trenutno pod teškim krivičnim gonjenjem od strane zakona. Oni su optuženi za izazivanje smrti bebe, i to prvostepenom okrutnošću prema detetu, kao drugom stepenu okrutnosti. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.