Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partnerski za obrazovanje: Inicijativa za formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika

Predstavnici lokalnih klubova roditelja i nastavnika iz 11 gradova Srbije pokrenuli su inicijativu za formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije, na konsultativnom sastanku održanom u Beogradu u okviru projekta ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Namera ove inicijative je da asocijacija kontinuirano podržava zajednički rad roditelja i nastavnika u školama, da zagovara i uključuje zainteresovane pojedince i organizacije u donošenje svih značajnijih odluka i razvoj politika za unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji.

Na današnjem sastanku, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i kancelarije UNICEF-a, članovi lokalnih klubova roditelja i nastavnika razmenili su dosadašnja iskustva, prikazali primere dobre prakse i razgovarali o umrežavanju i razvijanju zajedničkih programa buduće Nacionalne asocijacije, kao i o narednim aktivnostima.

Software:ACD Systems Digital Imaging Created: 2016:12:21 15:51:46
Foto:Promo

Povezane vesti

"Od marta do oktobra okupljeno je više od 500 roditelja i nastavnika iz 11 gradova Srbije koji su zajedno učestvovali u realizaciji preko 60 programa i aktivnosti. To su, između ostalog, bile: besplatne kreativne vannastavne aktivnosti za decu, programi usmereni na prevenciju vršnjačkog nasilja, podizanje nivoa bezbednosti dece u školama, uvođenje interaktivne i multidisciplinarne nastave. Sada smo ušli u drugu fazu projekta koja bi trebalo da se završi do proleća 2017. godine osnivanjem Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije", rekla je Tanja Azanjac Janjatović, predstavnica inicijativnog odbora.

Created: 2016:12:21 10:54:16
Foto:Promo

Projekat Partnerski za obrazovanje ima za cilj da podrži roditelje i nastavnike da učestvuju u postojećim školskim telima (Saveti roditelja, školski timovi), kao i da prepoznaju i definišu nove, razvonovrsne mehanizme koji mobilišu, uključuju različite aktere i unapređuju saradnju na nivou škole – a to su školski klubovi roditelja i nastavnika.

Povezane vesti

Do sada su značajni rezultati postignuti upravo u mobilizaciji roditelja i nastavnika na lokalnom nivou. Kreirani su primeri dobre prakse i razvijeni novi kapaciteti na nivou škola – školski klubovi roditelja i nastavnika – koji predstavljaju "male laboratorije", prepoznaju konkretne probleme i kreiraju rešenja usmerena na razumevanje kako unaprediti uslove i ponuditi kvalitetne programe za decu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica