Nakon što je ujutru starije dete ostavio u školi, otac se odvezao do železničke stanice, parkirao, zaključao auto, i ušao u voz. Trideset minuta kasnije shvatio je da je njegova jednogodišnja ćerka ostala u kolima.  

Nakon uspaničenog poziva upućenog policiji tokom kog je dao sve potrebne podatke, lokalna policijska i vatrogasna patrola odvezle su se na mesto gde je auto bio parkiran. 

Pročitajte i... Dete u autosedištu: Sedam velikih grešaka koje prave roditelji

"Pronašli smo vozilo i uspeli da ga otvorimo. Beba je bila dobro", rekao je kapetan policije u Kvinsu, Džon Dugan.

Vidno potreseni tata dvoje mališana izjavio je da je ovo je bio jedan od najgorih dana u njegovom životu. Da je imao je mnogo sreće da dan nije bio topao, i što je relativno brzo shvatio šta je uradio.

Prošlog leta, u Americi je 31 dete umrlo od posledica hipotermije pošto su ostali zaključani u automobilima.

"Kao i mnogi roditelji, i ja imam rutinu koja se svako jutro ponavlja. Prvo jedno, pa drugo dete ostavljam u školu, onda vozim do železničke stanice i idem na posao. Ćerka je jutros zaspala u svom sedištu i nisam je čuo dok sam išao ka stanici. Parkirao sam auto i otišao na voz. Kada sam shvatio šta se desilo uradio sam sve što sam u tom trenutku mogao. U budućnosti ću uraditi sve kako se ovo ne bi ponovilo." 

Pročitajte i... 10 potencijalnih opasnosti za dete

Iz policije su rekli da protiv oca neće biti podignuta optužba.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.