Okrugli sto na temu "Porodica kao osnov zdravog odrastanja" trajaće od 9 do 13 časova u Maloj sali DKCB-a. Značajne teme, izazove, poteškoće, važnost porodice kao osnovne jedinice društva izneće stručni predstavnici obrazovnog i zdravstvenog sistema, kao i sistema socijalne zaštite, MUP-a i nevladinih organizacija i civilnog društva. Svečana proslava ovog značajnog dana je program "Ruka u ruci – deca u porodici", koji počinje u 13 časova u Velikoj sali DKCB-a. Muzičko-scenski program počinje mini muzičkim toboganom. U programu zajedno nastupaju Hor "Čarolija", deca iz Prihvatilišta i igračko-muzički ansambli iz Gerontološkog centra i kluba za stara lica.

Pogledajte i 10 aktivnosti srećnih porodica

Nakon svečanog programa u Velikoj sali, deca će nastaviti druženje uz sportske igre u Maloj sali DKCB-a, koje će voditi stručni tim Prihvatilišta za decu. U takmičarskom delu učestvovaće i deca iz drugih domova i institucija sistema socijalne zaštite, udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju, udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa smetnjama u razvoju, klubovi za odrasla i stara lica, drugari iz beogradskih osnovnih i srednjih škola i obdaništa, studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, studenti FASPER-a, FON-a, FPN-a, Singidunuma, kao i predstavnici Vojske Republike Srbije, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasne brigade, Hitne pomoći, Zavoda za bolesti zavisnosti. Nagrade za ostvarene rezultate (prva tri mesta) u sportskim "Igrama bez granica" i ove godine obezbedio je FK "Partizan".

Manifestaciji će se pridružiti i mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta mode, kulture, sporta i medija, kao i javne službe različitih resornih ministarstava.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.