Mirjana Opačić (30) je žustra, vredna, odgovorna i posvećena supruga i majka. Rođena je i odrasla u Smederevu, a u Požarevcu se obrela poslom. Počela je da radi u cvećari pogrebnog preduzeća “Drnda” i odmah je pridobila simpatije i naklonost starijih kolegenica. Čim je u firmu počeo da svraća brat jednog od kolega, koji se kasnije i sam tu zaposlio, kolektiv je počeo da hvali mladog i poštenog Dragana Opačića (31).

Pročitajte i "Vreme je za bebe": Deca donose radost!

Draganovi su izbegli iz ratne Hrvatske i on se od rane mladosti susreo sa borbom za preživljavanje, što ga je isklesalo u odgovornog i ozbiljnog mladića. Zahvaljujući smislu za humor, Dragan je uspeo da privuče Mirinu pažnju i posle samo par meseci zabavljanja je pitao da se uda za njega. Draganovi su bili vrlo obradovani  njegovim izborom, ali iznenađeni jer nisu ni znali da Dragan ima devojku, a Mirini su bili u šoku – ne samo zato što za njenu vezu nisu znali, nego što je Mira uvek bila decidna u tome da se neće udati dok ne zađe u zrelije godine. 

Ljubav je, srećom, sila snažnija od volje, te je ubrzo stigla i vest o trudnoći. Mlada trudnica je prolazila kroz uobičajene tegobe kao što su mučnine, ali i virus gripa, što joj je umesto sreće i spokoja, unosilo brigu i nervozu. Porođaj je isto tako protekao u strahu i brizi jer je bio jako dug i komplikovan, a onda, kada se rodila Lena i svi odahnuli, lekari su mladim roditeljima saopštili da beba ima srčanih problema. Uz nesumnjivu sreću što su postali roditelji, dane im je ispunjavala i stalna strepnja za  bebino zdravlje, česte lekarske kontrole i danonoćno iracionalno praćenje njenog disanja. 

Pročitajte i Vreme je za bebe: Nakon godina tuge stigla je beba!

Iako je srce bilo sve bolje kako je Lena rasla, strah je sporo napuštao Miru i Dragana. Tek kad je došao prvi nalaz da je srce deteta u redu, oboje su odahnuli i počeli da razmišljaju o drugom detetu. Mira je rešila da sopstvene strahove prevaziđe i pretrpljenu patnju ostavi po strani baš zbog Lene i želje da ona ima nekog i kad njih više ne bude.

Druga trudnoća opet nije bila pošteđena mučnina i virusa, ali je sve proticalo lakše nego prvog puta. Novoj bebi su se svi radovali kao i Leni, ali ova beba je najželjnije čekana od sestre. Porođaj je prošao mnogo brže nego s Lenom i na svet je stigao zdrav dečak 27.marta. 

Lena je bratu dala ime Aleksa i gledajući je kako se prema bebi ponaša, jasno je kolika može biti ljubav sestre prema bratu.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji “Vreme je za bebe” mogu da se jave na tel.011 6305734 ili vera@nira.rs i FB strani “VREME JE ZA BEBE”.

Vera Novaković

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.