Odlučeno je da naplatu boravka dece u predškolskoj ustanovi vrate kako je nekada bilo, što su roditelji pozdravili. Račune za boravak mališana u obdaništu više neće plaćati unapred, kao što je to bilo prethodnih pet godina, već "mesec za mesec".


Pročitajte i... Da li odvesti (polu)bolesno dete u vrtić


Roditelji kažu da su se prijatno iznenadili kada su im vaspitačice dale uplatnice za april, na kojima je iznos u većini slučajeva bio - nula dinara. Prethodni sistem je bio besmislen, jer se naplaćivala akontacija, i to u punom iznosu, na početku meseca za tekući period, za uslugu koja tek treba da se pruži. Ukoliko su deca imala opravdane izostanke, račun je kasnije umanjivan za dane koje su mališani bili odsutni.

Predškolske ustanove i nadležni u gradu inače muku muče da naplate dugovanja od roditelja. Prema podacima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu zaključno sa februarom, "minus" u gradskoj kasi zbog neplaćenih računa za vrtić iznosi 89 miliona dinara, zbog neplaćenih računa do marta je ispisano 68 dece.

Izvor: Novosti


Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.