Poslednjih godina, čitavi životi se odvijaju na fotografijama i često je sjajno to što možemo brzo i lako da zabeležimo važne trenutke. Ali za jednu majku sitan detalj na fotografiji njenog sina prerastao je u ogromnu životnu borbu.

Pročitajte i... Mališani najugroženiji: Tableti, mobilni telefoni i laptopovi izazivaju rak

Kada je Julija Ficdžerald pročela da primećuje na fotografijama tačke u oku njenog sina, brisala ih je u fotošopu. A onda je jednog dana slučajno na jednoj društvenoj mreži pročitala članak o tome kako beli sjaj u oku može da znači rak. Tada je uzela svoj telefon i napravila novu Ejverijevu fotografiju, pogledala je, i uočila beli sjaj. Onaj koji je viđala i ranije, ali ga je pomoću filtera uklanjala.

Pročitajte i... Malo poznati simptomi raka koje često ignorišemo

"Imala sam onaj grozan osećaj u stomaku da nešto nije u redu sa njegovim okom" rekla je Julija za ABC News.  

Osećaj je nije prevario. Lekari su Ejveriju dijagnostikovali retinoplazmu i rekli da je tumor prekrio 75 procenata njegovog oka. Lekari su još rekli da je slučaj otkriven na vreme ali će oko morati preventivno da se ukloni kako se rak ne bi proširio na mozak.

"Naš život je u roku od tri nedelje doživeo nesvakidašnje turbulencije - od normalnog, preko raka do izlečenja, rekla je Julija, "preživali smo najgoru noćnu moru, ali je život našeg sina sačuvan!"

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.