U KCV-u je pre nedelju dana urađena objedinjena operacija porođaja carskim rezom uz uklanjanje aneurizme i zamene veštačkim krvnim sudom.

Ovakav vid operacije izvršen je samo nekoliko puta u dosadašnjoj svetskoj praksi, a sada je tim lekara sa Vaskularne klinike KC Vojvodine izveo je jedan ovakav zahvat.

Pogledajte i Čuda su moguća: Umrla, rodila zdravu devojčicu i oživela! (VIDEO)

Pacijentkinji iz Novog Sada, kojoj je ovo druga trudnoća, na rutinskom pregledu uočeno je proširenje trbušne aorte što je izuzetno retko stanje u ovoj starosnoj grupi, polu i stanju trudnice. Kako je Novosađanka bila u poodmakloj trudnoći tim lekara odlučio je da izvede porođaj zajedno sa operacijom pomenute proširene aorte.

Pogledajte i Iznenadni porođaj: Porodila se dok se tuširala (VIDEO)

"Nakon postavljenog plana operativnog lečenja i porođaja izveden je porođaj carskim rezom uz uklanjanje aneurizme i zamene veštačkim krvnim sudom na vaskularnoj klinici u operacionoj sali KC Vojvodine. Rodjena je devojčica težine oko 3kg koja je prebačena na Institut za majku i dete", saznaje portal 021 iz KCV-a.

Pacijentkinja se sada oporavlja na Klinici za vaskularnu i transplantacionu hirugiju KCV uz redovne kontrole lekara.

Rođena je devojčica teška tri kilograma, koja je prebačena na Institut za majku i dete - rekli su iz KC Vojvodine.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.