Fotografkinja Kejt Marej na svojoj Fejsbuk stranici postavila je dve impresivne fotografije koje prikazuju majku obolelu od karcinoma kako doji svog sina prvi put u životu. Fotogreafije su za rekordno vreme podeljene više od 100 hiljada puta, dok je Kejtin profil bio preplavljen porukama podrške toj mladoj majci.


Pogledajte i Pregled dojki u trudnoći

Image captures overwhelming moment when mom battling breast cancer first breastfed newborn son http://t.co/w2p7kMien2pic.twitter.com/sOgFfT7ceF

— KTLA (@KTLA) April 25, 2015

“Ovaj dečak je rođen spreman da pokaže svetu snagu koju je nasledio od svoje hrabre mame. Kada ga je mama nakon rođenja stavila na dojku sve prisutne preplavila je salva emocija. Počastvovana sam što sam upoznala ovu ženu i njenu porodicu i što mi je pružila priliku da zabeležim nešto ovako divno i dirljivo”, napisala je Kejt pored fotografije.

Pogledajte i Dojenje - problemi i kako ih prevazići

Foto: Mirror.co.uk/Printskrin

Pogledajte i Fotografije dojenja na Fejsbuku – da ili ne?

Mami, čiji je identitet nepoznat javnosti, dijagnostikovan je rak dojke u poodmakloj fazi kada je bila već na polovini trudnoće. Jedna dojka joj je odstranjena dok je nosila sina, a kako bi se terapija nastavila, ova hrabra mama porodila se uz pomoć indukcije u 36. nedelji trudnoće. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.