Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolesni dečak gladuje, roditelji nemaju ni za kiriju

Osamnaestogodišnji Miloš Stojanović, koji je do sada imao dve operacije tumora vilice i jednu operaciju noge, stanuje s roditeljima u jednosobnom, iznajmljenom stanu u Prokuplju, bez osnovnih sredstava za život

  Izvor: Foto: Ebranicevo.com


Bolesni dečak Miloš mogao bi da završi na ulici, ukoliko njegovi roditelji, Jasmina i Goran Stojanović, oboje bez posla, hitno ne nabave sredstva da plate kiriju.

Miloš ima 18 godina, vrlo dobar je učenik trećeg razreda Tehničke škole “15. Maj” iz Prokuplja, a njegova borba za život traje već čitavu deceniju.

Prva operacija urađena je 13.10.2004. godine na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju na VMA u Beogradu, kada mu je odstranjen tumor sa jedne strane vilice. Od tada, pa sve do 2013. godine, Miloš je redovno posećivao kliniku zbog neophodnih kontrola, kada mu je u martu iste godine, otkriven tumor i na drugoj strani vilice. Polovinom aprila, primljen je u bolnicu ali ubrzo i vraćen kući. Nakon mesec dana, 20. maja, operisan je uz lokalnu anesteziju.

Kada je imao 12 godina, pao je u dvorištu porodične kuće i tom prilikom polomio nogu. Tada je utvrđeno da Miloš ima i nedostatak kalcijuma, zbog čega su njegove kosti šuplje i lako lomljive. U februaru 2010. godine, urađena je višečasovna operacija desnog kolena kada mu je ispod i iznad istog postavljeno metalno ojačanje.

Nakon niza operacija, Miloš je dobro, ali mu je potrebna adekvatna nega. Otežano se kreće i ne može normalno da obavlja fiziološke potrebe, a zbog nedostatka kalcijuma potrebna mu je kvalitetna i jaka hrana koja će to nadoknaditi.

Osim što u školu odlazi gladan, Miloš ima još jedan veliki problem. Da li zbog bolesti ili nemaštine, drugovi su ga odbacili, tako da je prinuđen da sedi sam na časovima i u samoći provodi odmore.

Njegovi  roditelji su nezaposleni, otac je nedavno ostao bez posla, a majku poslodavci odbijaju zbog bolesnog deteta. I dok je radio u jednoj piceriji, Milošev otac je slabo zarađivao. Sada porodica Stojanović zavisi od minimalne socijalne pomoći, a treba platiti kiriju za stan, nabaviti hranu, ogrev…

- Muž je pre tri dana ostao bez posla, pravio je podloge za picu kod privatnika. Radite i mučite se, na kraju kada zatražite parče hleba, daju vam otkaz. Tako je to jer im se može. Od socijalnog primamo 10.000, a dažbine plaćamo 15.000 dinara. Nemamo odakle da platimo kiriju kada on ne radi više. Svakog trenutka može da se desi da ostanemo na ulici sa bolesnim detetom – o svojoj tužnoj situaciji priča Jasmina Stojanović.

U svim akcijama za Miloša Stojanovića prikupljene su minimalne svote. Ovih dana ljudi dobre volje uplatili su svega četiri hiljade dinara, što nema ni za najosnovnije potrebe. Ukoliko ste u mogućnosti, pomozite Milošu.

Žiro račun za pomoć Milošu Stojanoviću

Agrikol banka
330-4700100324934-62

Uputstvo za uplatu u inostranstvu:
AGRIFPP – Credit Agricole Paris
acc. With Institution: 57A
MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad
Beneficary: 59:
IBAN RS35330473020129756036
Miloš Stojanović
Donja Konjuša BB
Serbia

Izvor: ebranicevo.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica