Datumi koje obeležavamo kao rođendan Beograda, 16. i 19. april, vezuju se za dva važna događaja u beogradskoj istoriji. Prvi, 16. april 878. godine, kada se slovensko ime "Beograd" prvi put pominje u pismu pape Jovana VIII bugarskom knezu Borisu; i drugi 19. april 1867, kada turski komandant paša Ali Riza simbolično predaje ključeve grada knezu Mihailu Obrenoviću.

Ove godine Dani Beograda se slavi pod motom "U ritmu grada" i program festivala podeljen je u tri segmenta: U ritmu istorije, U ritmu muzike i U ritmu pobede, u okviru kojih će se održavati različiti koncerti, izložbe i turističke i muzejske ture.

Bogat kulturno-umetnički program obuhvata besplatne posete mnogim gradskim muzejima i kultuirnim institucijama poput Muzeja grada Beograda, Muzeja Nikole Tesle, Galerije fresaka...

U muzičkom delu programa, 17. aprila, u Knez Mihajlovoj ulici biće postavljeno šest bina na kojima će poznati muzičari svirati pop, rok, džez...

"Zajedno je lakše, lepše na Beogradskoj tvrđavi" naziov je dečije kreativne radionice koja će se održati 18. aprila sa početkom u 11h ispred Galerije Beogradske tvrđave. Osmišljena je tako da u njoj učestvuje cela porodica i da mališani uče kroz druženje i igru.

Više informacija o programima možete pronaći na sajtu www.dadov.rs.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.