Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzika za svu decu: Venecuelanski sistem muzičkog obrazovanja i u Srbiji

U Novom Sadu pokrenut je projekat "El sistema", zahvaljujući kome će mališani iz svih društvenih grupa imati priliku da zajedno pevaju i sviraju, u okviru omladinskih i dečijih orkestara i horova.

Sistem muzičkog obrazovanja koji je osmišljen pre 40 godina u Venecueli, danas okuplja preko 600.000 mališana među kojima ima i onih iz socijalno nestimulativnih sredina i osetljivih društvenih grupa. 

Ovaj koncept se proširio na veliki broj zemalja u svetu, a među njima je od ove godine i Srbija, a Novi Sad će, zahvaljujući saradnji između Kulturnog centra i Centra za socijalni rad, biti prvi grad u kome će program "El sistema" biti realizovan. 

Pročitajte i... Dete i muzika: Kada je vreme za započinjanje muzičkog obrazovanja

"Deca u Venecueli, u 416 centara izučavaju muziku po nekom od 1340 modaliteta na instrumentima koje su sami napravili. Oni uče muziku po istom sistemu kako su nam danas demonstrirali mališani iz novosadskog Centra za socijalni rad. Nakon dve do tri godine besplatno će dobiti i prave instrumente", rekla je Dija Nader de EL-Andri, otpravnica poslova venecuelanske ambasade u Beogradu.

Ovaj sistem približavanja muzike deci podržan je od strane UNESKa.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica