Marija Dragićević Vujadinović (27) rođena je i odrasla u živopisnom selu nadomak manastira Studenica. Posle srednje škole je otišla od kuće na studije u Kragujevac. To je za nju bila velika promena, ali je imala podršku roditelja i brata koji su je bodrili da završi studije biologije. U početku bilo teško da se navikne na užurban i skučen grad, ali je stekla par dobrih prijateljica i sa njima počela da igra fudbal. Preko drugarica Marija je upoznala i fudbalskog sudiju Marjana, koji je rado sa njima igrao igrice preko Interneta.


Marjan Vujadinović (30) je Kraljevčanin koji je odrastao okružen velikim brojem prijatelja. Njegovo bezbrižno detinjstvo je prekinuto onog dana kada mu je preminuo otac, te je on morao da počne da radi i pomogne mami i sestri kako bi se pokrili porodični troškovi.

Pročitajte i... Vreme je za bebe: Nakon sedam godina čekanja stigla je devojčica


Druženje sa Marijom i njenim prijateljima mu je bilo veliko rasterećenje od posla i prilika da ode do Kragujevca. S Marijom se od početka odlično razumeo. Bila mu je pravi prijatelj i neko ko mu je vrlo blizak i sličan po karakteru. Nakon pet godina druženja, gotovo istovremeno su shvatili da su mnogo više od dobrih prijatelja. Od momenta kada je Marjan poljubio Mariju u gradskom parku u Kraljevu, znali su da su stvoreni jedno za drugo. Svoju su vezu ubrzo obelodanili. Prijateljima to nije bilo nikakvo iznenađenje. Izgleda da su svi videli privlačnost pre nego njih dvoje. Međutim, roditelji su bili zabrinuti. Marjanova mama je brinula gde će živeti, jer jednoiposoban porodični stan u Kraljevu nije dovoljno komforan za jednu mladu porodicu, a Marijini roditelji su brinuli da će zbog udaje prekinuti studije. Međutim, odluka mladog para da život provedu zajedno i vest da je beba na putu, izbrisali su brige roditelja i promenili njihove prioritete.


Nekoliko meseci posle venčanja, na svet je stigla mezimica obe porodice, Lena. S obzirom da su se sa srećom uvećavali i troškovi, Marjan je radio dva posla kako bi obezbedio dovoljno novca.  Međutim to ih nije pokolebalo da prošire svoju porodicu. Ubrzo je Marija ponovo ostala u drugom stanju, a Marjanu je iskrsla ponuda da ode da radi u 4000 km dalekom Abu Dabiju.  Dogovorili su se da pokušaju, iako su znali da će biti teško. I zaista, Mariji su se u drugoj trudnoći javili strahovi s kojima se nije ranije susrela. Postala je preterano briža i strahovala je nad Lenom. Budila se u sred noći da vidi da li je u krevecu, ali je znala da sve to mora izdržati i nije se libila da zatraži pomoć. Odlazila je da o tome popriča sa psiholozima, često je provodila vreme kod svojih na selu, zanimala se raznim kućnim poslovima i potpuno ispunjavala svoj dan kako ne bi mislila o tome da Marjan nije tu i da nedostaje Leni, da neće biti tu kad stigne druga beba.


Na drugoj strani sveta, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Marjan je bio usamljen među ljudima sa svih kontinenata i, bez obzira na svu raskoš i lepotu bogatog sveta, tužan jer nije sa svojima.

"Ovde sam video mnogo toga što nisam znao ni da postoji. Jako je zanimljivo svakodnevno upoznavati nove ljude koji se razlikuju po svemu, od običaja i navika, do boje kože. Međutim, ja ne mogu ni jednog momenta da se opustim i uživam u svemu ovome kad znam da moja Marija bez mene ide na kontrole kod ginekologa, kad se setim da sam video Lenu na svakom ultrazvuku, a ovu bebu nisam ni jednom. A tek koliko mi u svakom momentu nedostaje moja Lenka! Da nema skajpa da mogu bar tako svakog dana da ih vidim, mislim da ne bih izdržao", ispričao je Marjan sa grčom na licu dok se iza njega mreškalo more i uzdizale luksuzna zdanja Emirove palate, Etihad kule, Mercedesova zgrada, hotel Hilton…


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Sreća se može zaslužiti


Marija je 18. decembra na svet donela Mašu. Porođaj je protekao tako brzo da je devojčica ugledala svet čim je mama stigla u bolnicu. Ekipe emisije "Vreme je za bebe" je u Kraljevo stigla ubrzo posle porođaja i snimila jednu lepu i bucmastu bebu, koja je kopija svoga tate. Skajp je bio jedini način da je u tom trenutku srećni otac vidi. Njegova tuga što nije sa porodicom i Marijina i Lenina želja da ga vide, rasla je svakog dana otkad se Maša rodila. Početna želja da tata radi u inostranstvu neko vreme, a da mu se možda porodica u toplim krajevima pridruži je bila sve dalja kako je vreme odmicalo, jer nije moguće za manje od godinu dana napredovati na poslu i zaraditi dovoljno za život porodice, pa su Vujadinovići rešili da se tata vrati.


Emotivni susret posle osam meseci odsustva i skoro tri meseca od Mašinog rođenja, Marjan je ovako prokomentarisao: "Nema tog novca i uspeha koji može biti veći i vredniji od ovoga. Možda ćemo se jednog dana pokajati što nismo bili istrajniji u odluci da odemo iz Srbije, ali ću se sigurno celog života kajati što sam propustio prve Mašine dane života. Sad definitivno moramo imati bar još jedno dete, da nadoknadim propušteno."

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na tel.011 6305734 ili vera@nira.rs.

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.