Inspirisana čuvenom ruskom bajkom, predstava za decu "Kameni cvet" nastala je po tekstu dramske spisateljice Mile Mašović.

Režiju i scenu potpisuje Nikita Milivojević, jedan od naših vodećih reditelja kome je ovo prva režija u Malom pozorištu.

Projekat je novina na beogradskim pozornicama za decu jer se umesto klasične pozorišne tehnike koristi savremena forma "pričanja priče" (storytelling).

U predstavi učestvuje osam glumaca, a prvi put na sceni "Radovića" u ulozi Pripovedača/Dadilje pojaviće se glumac Petar Strugar. Glavni likovi su majstor Petruško, njegov mladi šegrt Danilo, razmažena Princeza i njena Dadilja, kao i zla čarobnica Gorska carica. Ono što ova predstava poručuje deci je da su najvrednije stvari na svetu nematerijalne, a pre svih to je ljubav.

Kostim i lutke kreirala je Jelena Stokuća, kompozitor je Vladimir Petričević, a koordinator i tehnolog lutaka Goran Balančević.

Reprizni termini predstave su 4. i 25. april u 17 sati.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.