Na sportskom druženju za decu iz 10 novobeogradskih škola, u sportskom centru 11. april, učenici sedmih i osmih razreda igrali su turnire u malom fudbalu, košarci, rukometu i odbojci.

Osnovni cilj ove manifestacije bio je osnaživanje sportskog duha i promocija sporta koji je izuzetno važan za razvoj dece.

Pogledajte i Kako odabrati pravi sport za dete?

Foto: Fondacija Novak Đoković

"Misija fondacija je da se što više dece bavi sportom i zbog toga podsećamo da je fizička aktivnost važna, kao i da sport ima ogroman uticaj na opšti razvoj dece. Sportom se podstiču i razvijaju socijalizacija, timski duh, samopouzdanje, upornost i zato je neophodna aktivnost. Protekle godine smo renovirali teniski teren u Priboju, a osim toga vodimo računa da uredimo sva dvorišta u predškolskim objektima koje renoviramo. Nastavljamo i dalje da stvaramo uslove kako bi deca mogla da se bave sportom", rekla je menadžer fondacije Maja Jovanović.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 2013. godine 6. april Međunarodnim danom sporta u čast sećanja na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. Godine.

Pre donošenja rezolucije u ime svih sportista, Novak Đoković je podržao ideju da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.