Anđelina Džoli, kojoj su baka, majka i tetka umrle od raka, jer su kao i ona imale gen BRCA1 koji za 87 odsto povećeva rizik od dobijanja raka dojke i za 50 odsto od dobijanja raka jajnika, morala je da se podvrgne još jednoj operaciji. 

Naime, poznata mama je zbog poražavajućih rezuktata krvi morala da odstrani jajnike i jajovode, samo dve godine nakon što je uradila dvostruku mastektomiju. Rezultati su ukazivali na povećane vrednosti nekih markera koji bi mogli da ukažu na rani stadijum raka jajnika. 

VIŠE O...Šta je to mastektomija?

Anđelina je za Njujork Tajms priznala kako je dugo planirala da sprovede ovu operaciju, ali je smatrala da je vreme na njenoj strani. 

Pogledajte i Džoli - Pit: Zaštitili smo decu od opasnosti koje "vrebaju" sa interneta (VIDEO)

Glumica je kao i sa prvom operacijom, želela da svojim iskustvom da podršku drugim ženama u borbi protiv raka i važnosti njegovog ranog otkrivanja. 

“Prolazila sam kroz ono kroz šta prolazi hiljade drugih žena. Sama sam sebi rekla da moram da ostanem pribrana i jaka i da nema razloga misliti da neću doživeti odrastanje svoje dece ili da neću da upoznam svoje unuke”, objasnila je glumica. 

"Najvažnije je da znate da imate opcije. U mom slučaju svi doktori su se složili da je operacija uklanjanja jajnika i jajovoda najbolja opcija za mene”, rekla je Anđelina.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.