Predstava "Rodoljubac" premijerno je izvedena pre dva meseca u Zvezdara teatru.


Autorski tim čine:
Pisac: Milovan Vitezović
Reditelj i autor adaptacije: Nebojša Bradić
Glumci: Igor Đorđević, Radoslav Milenković, Isidora Minić, Zorana Bećić, Dejan Lutkić i Ivan Janketić.

Glavni lik u predstavi je veliki srpski komediograf Jovan Sterija Popović, a tu su i njegovi otac, žena, majka, balerina u koju je bio zaljubljen, ali i likovi Kraljevića Marka i Tome Vučića, kao i gajdaš koji svira Mocarta.


"U vremenu kada je kultura u Srbiji bremenita problemima i kada se urušavaju institucije koje je stvarao sam Sterija, vredan je i dragocen taj pogled iza zavese, ne da bi se otkrila davna prošlost već da bi se bolje videla budućnost. I sam Sterija u predstavi "Rodoljubac" uzvikuje: Nije korisno kritikovati ono što je već završeno i što je prošlo. Ja kritikujem budućnost", reči su Nebojše Bradića, koji potpisuje režiju i adaptaciju ove predstave.


Predstava "Rodoljubac" je na repertoaru Zvezdara teatra 26. i 29. marta od 19.30 časova.


Poklon karte!

Yumama i Zvezdara teatar nagrađuju čitateljku koja prva pošalje tačan odgovor na pitanje: U kom pozorištu će se odigrati predstava "Rodoljub"? Pored odgovora, na naš mejl redakcija@yumama.com pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu. Ime dobitnice dve karte, za izvođenje 26. marta, naći će se na spisku dobitnika.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.